Asymmetrical Cabin Design Inspired the Dolomite Mountains

ArtchitectureChaletsResidential
Views: 688
No Comments

Overlooking Italy’s Dolomite Mountains sits the Valley House, a timber cabin designed by architecture firm Plan Bureau. It’s a unique asymmetrical home whose shape was inspired by the topography of its gorgeous surroundings. Much of this structure seems beautifully unconventional, including the detailing on the facade and the placement of its windows.

One of the most striking things about the 1,259-square-foot house is its top-heavy design. Two diamond shapes are stacked on a triangular base, and the slanted walls have large, angled glazing that points towards the ground.

valley house

The entrance to the home is elevated and accessible via a short flight of stairs with an outdoor terrace surrounding it. Inside, the space is divided into two main levels. The communal areas are on the ground floor, split between a kitchen and dining/living area.

valley house

Two bedrooms and a shared bathroom are upstairs, and their many windows bathe the quarters in natural light. Coupled with the uninterrupted views, it makes for a truly serene getaway.

valley house

Project gallery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.
You need to agree with the terms to proceed

Social Media Share

You May Also Like

Art of Building High – Skyscraper in Paris
Hong Kong Polytechnic University / Zaha Hadid Architects

Author

Must Read